WAAROM WORDPRESS UPDATEN?

Het verbeteren van de beveiliging is verreweg de belangrijkste reden om je WordPress website te updaten. WordPress is populair en helaas niet alleen maar bij mensen met goede bedoelingen. Door het updaten van je website wordt de beveiliging van de website vaak aanzienlijk verbeterd en daarmee verminder je het risico om gehackt te worden. Daarnaast is er geen ontkomen aan dat er wel eens foutjes sluipen in de ontwikkeling van de software. Bij updates worden veel fouten opgelost die zijn gevonden door de actieve WordPress community. Ook worden bepaalde functionaliteiten regelmatig verbeterd. Alles up to date houden zorgt dus voor een veilige en werkende website.

 

UPDATES UITBESTEDEN

Het is niet vreemd als je bang bent dat het updaten van je WordPress website niet lukt of zelfs misgaat. Het bovengenoemde stappenplan lijkt namelijk simpel, maar het sluit niet uit dat de update altijd maar goed gaat. Ook als je gebruik maakt van een handleiding komt het wel eens voor dat een plugin niet meer werkt na een update, of dat de hele website is verdwenen. En daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Maar het is ook geen goed idee om de updates maar te negeren, dus twijfel niet en schakel hulp hiervoor in!

ZELF UPDATEN?

Het is uiteraard mogelijk om de updates van je WordPress website zelf uit te voeren. Maar voordat je hieraan begint is het raadzaam om altijd eerst een backup van je website en database te maken. Mocht er dan iets mis gaan tijdens het updaten, dan kun je altijd nog terug naar de laatste versie van je website. Na het maken van je backup kan je starten met updaten.

Bij WordPress kan je automatische of handmatige updates doen. WordPress versies 2.7 en hoger kunnen via de backend een automatische update uitvoeren naar een meest recente versie. Je krijgt een melding bovenaan de pagina in de backend. Dit is een eenvoudige manier die snel werkt, zonder dat je er technische kennis voor nodig hebt. Het handmatig updaten van WordPress bestaat uit meerdere stappen:

Updaten via uw back-end
  1. Ga naar je WordPress omgeving en log daar in
  2. Maak een backup van je website middels een plugin of via je webhosting
  3. Klik op updates in jouw WordPress omgeving en vervolgens op WordPress bijwerken
  4. Test je website of alles nog goed werkt
Updaten via FTP
  1. Download de laatste versie van WordPress
  2. Schakel actieve plugins uit
  3. Vervang oude WordPress files voor nieuwe met bijvoorbeeld FTP
  4. Test of alles werkt en probeer de plugins uit

Heb je advies nodig over het updaten van jouw WordPress website? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. We bieden verschillende pakketten aan, daar vertellen we je graag meer over. Kies 1 van de 3 pakketten of bekijk ons all-in one pakket voor complete digitale ontzorging. Start een whatsapp gesprek via onze zwevende module of bel 0546-232000

* Nulled of gekraakte plugins / thema’s worden NIET geupdated door ons. Hier bent u zelf verantwoordelijk voor.